Translate

piątek, 21 lutego 2014

Tymbaliki z łososia

 

Składniki 6szt:
  • łosoś wędzony na zimno w plastrach 200g
  • łosoś sałatkowy w kawałkach 100g
  • suszone pomidory 4 szt.
  • pieprz zielony marynowany 15 ziarenek
  • oliwki zielone 10 szt.
  • serek śmietankowy 250g
  • sól i pieprz
Przygotowanie: 
  1. Łososia moczymy w mleku przez ok godzinę. Jeśli tego nie zrobimy tymbaliki będą strasznie słone.
  2. Dokładnie osuszamy rybę.
  3. W misce mieszamy serek, osuszonego łososia sałatkowego, suszone pomidory i oliwki pokrojone w kawałki oraz zielony pieprz. Doprawiamy pieprzem i solą
  4. Foremki (mogą to być małe szklaneczki, świeczniki z IKEA, małe miseczki itp.) wykładamy folią spożywczą i szczelnie łososiem w plastrach.
  5. Do środka wyłożonych foremek nakładamy farsz, przykrywamy plastrem łososia i zostawiamy w lodówce do stężenia (min. 2h )
  6. Ostrożnie wykładamy tymbaliki na półmisek (odwracamy foremki i delikatnie zdejmujemy folię).
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz