Składniki 6szt:
- łosoś wędzony na zimno w plastrach 200g
- łosoś sałatkowy w kawałkach 100g
- suszone pomidory 4 szt.
- pieprz zielony marynowany 15 ziarenek
- oliwki zielone 10 szt.
- serek śmietankowy 250g
- sól i pieprz
- Łososia moczymy w mleku przez ok godzinę. Jeśli tego nie zrobimy tymbaliki będą strasznie słone.
- Dokładnie osuszamy rybę.
- W misce mieszamy serek, osuszonego łososia sałatkowego, suszone pomidory i oliwki pokrojone w kawałki oraz zielony pieprz. Doprawiamy pieprzem i solą
- Foremki (mogą to być małe szklaneczki, świeczniki z IKEA, małe miseczki itp.) wykładamy folią spożywczą i szczelnie łososiem w plastrach.
- Do środka wyłożonych foremek nakładamy farsz, przykrywamy plastrem łososia i zostawiamy w lodówce do stężenia (min. 2h )
- Ostrożnie wykładamy tymbaliki na półmisek (odwracamy foremki i delikatnie zdejmujemy folię).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz