Jaja faszerowane z papryką
Uwielbiam jaja faszerowane....są różne, ale najlepsze są oczywiście te, które robiła moja mama jak byłam mała :). Są banalnie proste, jednak ich smak przenosi w zaczarowaną krainę dzieciństwa....
Składniki:
- jaja 10 szt.
- papryka czerwona 1 szt.
- ogórki konserwowe 3 szt.
- szynka 5 plasterków
- majonez 3 łyżki
- sól
- pieprz
Jaja gotujemy na twardo. Gdy wystygną, obieramy i przekrawamy na połówki. Delikatnie wyjmujemy żółtka. Paprykę,ogórki, szynkę i żółtka bardzo drobno kroimy. Mieszamy wszystko z majonezem, dodajemy sól i pieprz do smaku. Nakładamy farsz w białka i gotowe. Zazwyczaj zostaje go trochę nadzienia. Jest ono pyszne także zawijane w szynce, położone na chlebie lub jedzone łyżeczką prosto z miski :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz