Translate

niedziela, 8 grudnia 2013

Ale jaja....

Jaja faszerowane z papryką


Uwielbiam jaja faszerowane....są różne, ale najlepsze są oczywiście te, które robiła moja mama jak byłam mała :). Są banalnie proste, jednak ich smak przenosi w zaczarowaną krainę dzieciństwa....

Składniki:
  • jaja 10 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • ogórki konserwowe 3 szt.
  • szynka 5 plasterków
  • majonez 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
Jaja gotujemy na twardo. Gdy wystygną, obieramy i przekrawamy na połówki. Delikatnie wyjmujemy żółtka. Paprykę,ogórki, szynkę i żółtka bardzo drobno kroimy. Mieszamy wszystko z majonezem, dodajemy sól i pieprz do smaku. Nakładamy farsz w białka i gotowe. Zazwyczaj zostaje go trochę nadzienia. Jest ono pyszne także zawijane w szynce, położone na chlebie lub jedzone łyżeczką prosto z miski :)


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz