Translate

czwartek, 12 grudnia 2013

Ciasto francuskie z łososiem


Dzisiaj mamy spotkanie świąteczne w pracy. Tradycyjnie każdy musi coś przygotować. Nie miałam zbyt dużo czasu, więc wykorzystałam ciasto francuskie a skoro ma być to "Wigilia" to użyłam również łososia. Tak powstało ciasto francuskie z łososiem :). Dla ostrości dodałam marynowany zielony pieprz.

Składniki:
  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • łosoś wędzony 200g
  • marynowany zielony pieprz (jedno ziarenko na 1 porcję :))
Na połowie ciasta rozkładamy łososia. Ciasto zawijamy tak by łosoś znajdował w środku  rulonu. Kroimy na plastry o grubości ok 0,5cm. Porcje rozkładamy na blaszce zachowując odstępy. Na każdy kawałek kładziemy po ziarenku pieprzu. Pieczemy 15-20 min w 200 st.C.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz